Hoofdmacht delft het onderspit in Hengelo

Zondag 20 januari mocht de hoofdmacht van OKO/BIES aantreden tegen HKC uit hengelo. Tegelijkertijd speelde de 2e selectie uit tegen de Club Brothers 2 en wist overtuigend te winnen met 11- 22.

De wedstrijd startte slecht voor OKO waardoor er binnen een aantal minuten al tegen een achterstand werd aangeken 4-1. Door chaotisch spel kreeg de Openderformatie geen vat op de wedstrijd en wist het gat niet kleiner te maken. Om het spel beter te laten verlopen kwam Gurbe Adema in de ploeg. OKO ging hierdoor met meer structuur ballen en creëerde meer kansen maar ook in deze periode van de wedstrijd bleek tegenstander HKC sterker. De scores van Ale Harm de Jong , Rianne Snip en Annemarie Mijnheer konden het tij niet keren en OKO/BIES 1 ging met een zwaar hoofd de pauze in, 11-7.

De vurige speech van de coach bleek zijn vruchten af te werpen. Na nog geen 20 seconden wist Gurbe Adema een fraaie afstander te maken en het gat met tegenstander iets kleiner te maken. De tegenstander voerde de druk op en OKO ging mee in het fysieke spel. Dit resulteerde in strafworpen aan de kant van HKC die allen benut werden, 15-9.
Ale Harm de jong gaf de moed niet op en wist door herhaaldelijk sterk korfwerk kansen te geven aan Mirjam Olthuis en Gurbe Adema die doelpunten verzilverden.
De opendenaren zagen mogelijkheden maar wisten het gat niet minder dan drie doelpunten te laten worden. Hieruit kon de thuisploeg rustig blijven aanvallen en uiteindelijk de punten behouden met een eindstand van 21-17.

Volgende week speelt OKO/BIES 2 om 13.15 in de Veste tegen OWK 3 om de koppositie vast te houden. OKO/BIES 1 treed ook thuis aan tegen tegenstander DUKO 1.

SponsorKliks, gratis sponsoren!