Laatste minuten cruciaal voor winst OKO/BIES 1 op ZKC’19 1

De eerste competitiewedstrijden stonden weer op het programma, echter had OKO/BIES 2 vorig weekend al een belangrijke inhaalwedstrijd gespeeld tegen Olympia 2 en wisten de punten mee naar huis te nemen. OKO/BIES 4 startte deze dag thuis tegen Lintjo 3 en zij speelden 11-11 gelijk, het derde team mocht aantreden tegen De Pein 2 en wist de punten mee naar huis te nemen na een 13-16 winst. De gehele selectie ondernam op deze zonnige dag een reis naar Zuidwolde om te spelen tegen ZKC’19. Ondanks dat OKO/BIES 2 een zeer sterke tweede helft speelde tegen ZKC’19 2 wisten ze helaas niet de winst in de wacht te slepen, de eindstand werd gezet op 21-18.

Voor OKO/BIES 1 stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, de nummer 1 nam het namelijk op tegen de nummer 2 ZKC’19 1. Het was voor het vlaggenschip van OKO/BIES 1 belangrijk om in deze spannende strijd haar koppositie in de ranglijst te behouden. In de eerste fase van de wedstrijd kwam de tegenstander sterker uit de startblokken dan OKO/BIES 1en wisten steeds een kleine voorsprong te behouden. De ploeg uit Opende wist door doelpunten van onder meer Annemarie Mijnheer de stand naar 6-5 te brengen, maar konden de aansluiting net niet vinden. ZKC’19 1 wist het gat van de korf makkelijker te vinden dan de selectie en kon uitlopen naar 11-7. Gelukkig waren het Arjen Sijbesma en Ruud van Schuppen die voor rust het gat met de tegenstander konden verkleinen, waardoor de ploeg de rust in ging met een stand van 14-13.

De tweede helft was het aan de peenderformatie om de touwtjes in handen te nemen, Jessica Klunder scoorde vlak na rust de gelijkmaker waarop Rianne Snip vervolgens zorgde voor de eerste voorsprong, 14-15. De spanning steeg en beide ploegen lieten hun strijdplan niet los, dit resulteerde in een serie opeenvolgende doelpunten aan beide zijden. Met nog 5 minuten op de klok en  een 20-20 op het scorebord van groot belang om scherp te blijven. OKO/BIES 1 wist door sterk verdedigend werk en geduldige aanvallen de winst naar zich toe te trekken, het verlossende doelpunt kwam van Jantje Veenema. In de laatste minuten werd het nog even spannend, maar door een doorloopbal van Liekele Jeltema kon de selectie de spanning uiteindelijk loslaten. Door te winnen met 20-22 behoudt de ploeg uit Opende haar koppositie en staat nu 3 punten los van de nummer 2.

Volgende week zondag 8 april speelt OKO/BIES 1 thuis tegen SIOS 1 om 14:30 uur op Sportpark de Olde Wierden.

SponsorKliks, gratis sponsoren!