Na moeizame start weet OKO/BIES 1 toch de winst binnen te slepen

Deze zondag stonden er drie thuiswedstrijden op het programma, een zeer succesvolle dag want de zes punten bleven in Opende. Het 4e begon goed tegen DOS’46/KIOS 6 en won met 22-14, de uitslag van OKO/BIES 3 tegen De Pein 2 was vrijwel gelijk op 1 puntje na zij speelden 22-13.

De selectie van OKO/BIES mocht ook aantreden tegen De Pein, voor de Opendenaren zou dit niet de moeilijkste tegenstander hoeven zijn maar de eerste helft liet dit niet zien. De beginfase werd sterk gestart, Annemarie Mijnheer opende de score voor OKO/BIES en daarop volgde al snel een score van Gert-Jan Olthuis die de voorsprong naar 3-1 bracht. De Pein 1 wist mee te komen in de wedstrijd en trok de stand gelijk en wist zelfs op een voorsprong van 4-6 te komen. Jantje Veenema en Gurbe Adema wisten het gaatje weer enigszins te dichten tot 6-7, ondanks verdedigend sterk aanwezig te zijn had de ploeg moeite met scoren. Voor rust was het verschil nog een doelpunt, Arjen Sijbesma wist in de laatste minuten de 7-8 te scoren.

Na rust was het van belang om scherper te zijn in de afronding om daarmee De Pein 1 af te kunnen troeven, het was dan ook Jarich Jan Smit die de stand gelijk wist te trekken door van afstand te scoren, 9-9. In deze fase van de wedstrijd bleven de scores gelijk op gaan, echter wel steeds in het voordeel van OKO/BIES 1. In de tweede fase van deze helft waren het scores van Rianne Snip en Marieke Mozes die de voorsprong wisten uit te bouwen naar 16-11. Verdedigend hield de selectie het goed dicht waardoor de voorsprong behouden werd en zelf nog op 20-14 werd gezet door Liekele Jeltema. Na een spannend begin bleven de punten toch in Opende door met 21-15 te winnen van De Pein 1.

Volgende week speelt OKO/BIES 1 uit tegen VZK/Donkerbroek 1 om 14:30 uur in Sporthal De Bongerd in Haulerwijk.