Niemand vermoedt het, OKO die doet het

Afgelopen weekend was er een vol spanning want het was mogelijk voor drie teams om kampioen te worden. Zelf moest er natuurlijk gewonnen worden, maar directe tegenstanders hadden ook nog een vinger in de pap. Het programma startte met de wedstrijd OKO/BIES 2 tegen Club Brothers 2, op papier zou het voordeel in handen van het tweede team liggen. Met weinig moeite wist de ploeg de wedstrijd te winnen door 33-17 op het scorebord te zetten, het verlossende woord kwam ook snel binnen WSS had gewonnen van OWK waardoor het kampioenschap binnen was. De wedstrijd die hierop volgde was OKO/BIES 3 tegen AVO 4, het derde had iets meer moeite met haar tegenstander maar wist in de laatste minuten de winst in de wacht te slepen en het tweede kampioenschap was hierdoor binnen.

De dag werd afgesloten door OKO/BIES 1 tegen HKC 1, een wedstrijd waar de ploeg iets goed te maken had want in een eerder duel werd er verloren. De ploeg kwam al snel op een achterstand van 2-5. De goed spelende Rianne Snip wist een tegenantwoord te geven en bracht de ploeg met een afstandsschot naar 3-5. Door onder andere afstandschoten van Ruud van Schuppen en Alle Harm de Jong kon de stand gelijk getrokken worden naar 8-8. HKC was sterker in de laatste fase waardoor er met rust een stand van 8-10 op het scorebord stond.

Ondanks de achterstand kon het gaatje van 2 doelpunten behouden worden door een score van Annemarie Mijnheer. Het vlaggenschip had nog steeds de wil om te winnen, Mirjam Olthuis liet dit merken door een fraaie doorloopbal te scoren. De stand kon door onder meer een vrije bal van Angelique Dermois naar 16-16 worden gebracht. De laatste fase ging voor de ploegen gelijk op, waarin OKO voor het eerst op een voorsprong van 19-18 kwam. Na de laatste spannende minuten was het OKO/BIES 1 dat aan het langste eind trok en floot de scheids af met een 20-19 stand. Door een gelijkspel van de directe concurrenten werd het derde kampioenschap van deze dag in de wacht gesleept!

Nu is het de taak aan de A1 van OKO/BIES om volgende week ook het kampioenschap binnen te halen, zij spelen tegen De Granaet A1 om 16:50 uur in MFC de Veste. Tevens staan er voor de selectie op zondag ook nog uitwedstrijden op het programma. Het tweede speelt om 12:00 uur tegen OWK 3 en het het eerste mag aantreden tegen Duko 1 om 16:50 uur in Duiven.

SponsorKliks, gratis sponsoren!