OKO/BIES 1 heeft langste adem tegen Olympia 1

Afgelopen weekend was een zeer succesvolle voor alle zondagsploegen van OKO/BIES, ze wisten namelijk allen te winnen. OKO/BIES 4 won met 11-16 van Donkerbroek/VZK 2, OKO/BIES 3 die ook nog steeds meedoet voor de prijzen snoepte de punten weg van DIO 2 door met 16-10 te winnen. Voor de selectie van OKO/BIES stond Olympia uit Twijzel op het programma, voor het tweede team was het erg belangrijk om punten te pakken. In een eerder duel wisten zij te winnen en ook vandaag waren zij de betere ploeg en wonnen vrij gemakkelijk met 18-9. Voor het eerste team verliep de strijd iets minder soepel, maar uiteindelijk wisten ook zij de punten thuis te houden.

De score werd geopend door de tegenstanders maar werd ook al snel gelijk getrokken, 1-1. De ploeg uit Twijzel nam duidelijk het voortouw in de wedstrijd, waar het bij OKO/BIES wat moeizaam ging wist Olympia op een kleine voorsprong van 2-4 te komen. De selectie moest een tandje bijzetten en wist door scores van Annemarie Mijnheer en Gert-Jan Olthuis de stand naar 5-5 te brengen. Echt vastbijten lukte de ploeg uit Opende nog niet, met rust was de stand dan ook in het voordeel van Olympia, 8-11.

De tweede helft kreeg de peenderformatie meer controle over de wedstrijd, scores van Jessica Klunder,  Arjen Sijbesma en Liekele Jeltema brachten de stand naar 13-14. Mede door sterk verdedigend werk kon de stand gelijk worden getrokken, het was Rianne Snip die de 14-14 op het scorebord zette. In de 18e minuut van de tweede helft kwam de ploeg voor het eerst op een voorsprong door een afstandschot van Ruud van Schuppen, vervolgens scoorde Jantje Veenema de 17-15. Beide ploegen bleven strijden om de winst in de wacht te slepen, maar het was OKO/BIES 1 dat uiteindelijk aan het langste eind trok met een stand van 18-16.

Volgende week speelt OKO/BIES 1 uit tegen Rodenburg 1 om 14:30 uur op Sportpark Rodenburg in Leek.

SponsorKliks, gratis sponsoren!