OKO/BIES 1 heeft weinig moeite met Club Brothers 1

Zondag 13 mei speelde de gehele selectie tegen Club Brothers uit Groningen. Eerst mocht OKO/BIES 2 aantreden tegen Club Brothers 2, voor het tweede nog een belangrijke wedstrijd voor behoud in de reserve 3e klasse. Een spannende wedstrijd waarin het tweede team aan het langste eind trok en won met 14-13. Goed voorbeeld doet volgen, want ook het eerste team had weinig moeite met de ploeg uit Groningen.

In de eerste fase van de wedstrijd ging de score gelijk op tot een stand van 3-3, vanaf daar wist de ploeg uit Opende een gaatje te slaan. Annemarie Mijnheer en Arjen Sijbesma brachten de stand naar 5-3, en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Scores van Liekele Jeltema en Jessica Klunder wisten de stand zelfs naar 8-4 te brengen, vlak voor rust was het een afstandschot van Gert-Jan Olthuis dat de stand naar 11-5 bracht.

Voor de selectie was het van groot belang om haar scherpte te behouden ondanks de al royale voorsprong van 6 doelpunten. Ondanks dat Club Brothers nog wat doelpuntjes meepakte waren het Rianne Snip en Ruud van Schuppen die de 14-8 op het scorebord zetten. De peenderformatie kon de wedstrijd zonder al teveel moeite uitspelen, in de laatste fase van de wedstrijd pakte Jantje Veenema ook nog een doelpuntje mee, 15-10. De eindstand werd uiteindelijk gezet op 17-11 en de punten bleven daarmee in Opende.

Zondag 27 mei speelt OKO/BIES 1 uit tegen Kinea 1, bij winst op deze wedstrijd kan de ploeg haar kampioenschap veilig stellen. Komt dat zien om 14:30 uur op sportcomplex De Knipe.