OKO/BIES 1 net een maatje te groot voor Kinea 1

Dit weekend stonden de eerste wedstrijden van de zaalcompetitie op het programma. Zaterdag speelde OKO/BIES 2 tegen Heerenveen 4, zij wisten overtuigend te winnen met 25-18. Voor het vlaggenschip van OKO/BIES stond het altijd lastige Kinea 1 op het programma.

De ploeg kwam zeer scherp uit de startblokken scores van Arjen Sijbesma en Ruud van Schuppen brachten de stand naar 4-0. Kinea wist zich te herpakken maar het was de ploeg uit opende die lang een kleine voorsprong in handen hield. Veel doelpunten vielen aan beide kanten, Annemarie Mijnheer zette de stand 10-7, maar Kinea wist terug te komen tot een 11-11 gelijk stand. De laatste fase van de eerste helft werd sterk uitgespeeld, Liekele Jeltema zorgde met een doorloopbal dat de ruststand op 17-14 werd gezet.

Na rust kon een gat van 6 doelpunten werden geslagen door doelpunten van Jantje Veenema en Alle Harm de Jong. Kinea beet zich echter goed vast en was nog niet klaar om de wedstrijd uit handen te geven, waardoor er nog veel doelpunten vielen. De ploeg uit Opende liet het nog even onnodig spannend worden met een stand van 24-23 op het bord. Ondanks de spanning bleef de rust in het spel bij de selectie en kon Jessica Klunder de stand naar 30-26 brengen. De laatste minuten werden goed uitgespeeld en daarmee bleven de punten met een stand van 31-28 in Opende.

Volgende week speelt de selectie uit, OKO/BIES 2 mag om 13:20 uur aantreden tegen WSS 2 en OKO/BIES 1 om 14:30 uur tegen Koru 1.

SponsorKliks, gratis sponsoren!