OKO/BIES 1 sleept kampioenschap in de wacht

Zondag 18 februari was het voor de gehele selectie een belangrijke dag, beide teams konden namelijk kampioen worden. Een bus vol met spelers en supporters reisde af naar Oude Pekela om daar de punten mee naar huis te kunnen nemen. OKO/BIES 2 opende deze dag tegen WSS 2, een ontzettend spannende pot die gelijk op ging. Helaas was het tweede team niet in staat om de overhand te nemen in de wedstrijd en WSS 2 pakte in de laatste seconden de winst met 18-17.

Nu was het voor OKO/BIES 1 belangrijk om gefocust de wedstrijd in te gaan en in de eerste paar minuten al het verschil te maken. De ploeg keek echter al snel tegen een kleine achterstand van 2-1 aan, gelukkig was er nu nog niks aan de hand want de stoomtrein van OKO/BIES kwam op gang. Doelpunten van onder andere Arjen Sijbesma brachten het eerste gaatje met WSS, 2-5. Vanaf dit moment liep de peenderformatie alleen maar weg bij WSS 1, Gert-Jan Olthuis en Marieke Mozes brachten de stand naar 7-14 en dit was nog maar halverwege de eerste helft. Vervolgens was het Liekele Jeltema die tweemaal op rij wist te scoren en daarmee de stand uitbereidde naar 8-18. In de laatste fase van de eerste helft bleef de ploeg uit Opende scoren, voor rust zetten Jessica Klunder en Annemarie Mijnheer een monsterscore van 9-21 op het scorebord.

In principe was de wedstrijd al gespeeld, desalniettemin moest de scherpte behouden blijven om WSS 1 niet dichterbij te laten komen. Het was echter niet gek dat WSS in de tweede helft wat meer lucht kreeg en ook haar scores meepakte. Ondank dat WSS nog 13 keer scoorde in de tweede helft kon het gaatje met het vlaggenschip van OKO/BIES niet kleiner worden gemaakt. De kers op de taart werd gebracht door doelpunten van Jarich Jan Smit en Jantje Veenema, OKO/BIES 1 won daarmee gemakkelijk met 22-33 van WSS 1 en sleepte daarmee het kampioenschap in de wacht. Ondanks dat er nog 1 wedstrijd gespeeld moet worden verzekerd de ploeg uit Opende zich al van promotie naar de tweede klasse.

Zondag 11 maart speelt OKO/BIES 1 thuis tegen Roreko 1 om 14:30 uur in MFC De Veste.