OKO/BIES 1 sluit zaalcompetitie af met winst op Roreko

Dit weekend stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor zowel OKO/BIES 1 als Roreko stond er niks meer op het spel en kon er dus vrijuit worden gespeeld. Dit was in de gehele wedstrijd ook te zien, de scores gingen gelijk op en er werden veel doelpunten gemaakt.

Roreko opende de score in deze wedstrijd, maar het tegen antwoord kwam al snel van Annemarie Mijnheer middels een kleine kans, 1-1. Roreko nam steeds het voortouw in de wedstrijd, Gert-Jan Olthuis wist de 7-7 te scoren maar daarna liep de tegenstander even weg bij de peenderformatie tot een stand van 8-11. De selectie van OKO/BIES liet zich niet kennen en wist met scores van onder meer Jessica Klunder en Rianne Snip weer langs zij te komen. De ploeg ging de rust in met een kleine voorsprong van 14-13.

Na rust kon deze voorsprong nog verder worden uitgebreid, Liekele Jeltema wist met een doorloopbal de stand op 17-14 te zetten. De ploeg uit Opende verzwakte even waardoor Roreko de stand weer gelijk wist te trekken naar 18-18. In de laatste fase van de tweede helft bleek de tegenstander toch zijn meerdere te moeten erkennen in het vlaggenschip van OKO/BIES. Scores van Jarich-Jan en Arjen Sijbesma brachten de stand naar 26-21, vervolgens was het Ruud van Schuppen die het laatste doelpunt van de wedstrijd om zijn naam mocht schrijven. De eindstand werd gezet op 27-24.

De selectie zal van start gaan met de voorbereiding voor het tweede deel van de veldcompetitie. De eerste wedstrijd vind plaats op zondag 1 april, er wordt dan gespeeld tegen ZKC’19 1 om 14:30 uur op sportcomplex Woltingeslag in Zuidwolde.