OKO/BIES 1 vergroot marge op de nummer 2 in de competitie

Deze zondag stonden er 4 thuiswedstrijden op het programma. OKO/BIES 4 ging van start deze dag en won met 14-10 van Wêz Handich/DOW, ook het 3e team speelde tegen Wêz Handich/DOW maar wist helaas niet de winst binnen te slepen en verloren met 14-18. Voorafgaand op de klapper van de dag speelde OKO/BIES 2 tegen Rodenburg 3 en wist ook de punten thuis te houden middels een 23-16 winst.

OKO/BIES 1 speelde deze dag tegen de nummer 2 en directe concurrent in de poule Koru 1. De opening van de wedstrijd lag in het voordeel van de ploeg uit Uffelte, al snel keek de peenderformatie aan tegen een 1-3 achterstand. De selectie moest wat gas bijgeven en wist de stand gelijk te trekken, vervolgens waren het Liekele Jeltema en Rianne Snip die de ploeg op voorsprong brachten, 6-4. Deze voorsprong kon de ploeg uit Opende tot rust behouden middels doelpunten van Jessica Klunder en Annemarie Mijnheer, 8-6.

Het vlaggenschip van OKO/BIES kwam sterk uit de kleedkamers, Gert-Jan Olthuis en Jantje Veenema vergrootten het gaatje met Koru 1, 10-6. De selectie gaf niks toe en tegenstander Koru kon niet dichterbij komen, in de eindfase probeerde de tegenstander de ploeg middels achterverdedigen op het verkeerde been te zetten. Echter had dit een averechts effect want OKO/BIES 1 kon de voorsprong nog verder uitbouwen, invaller Ruud van Schuppen droeg zijn steentje hierin bij door de laatste 2 doelpunten op zijn naam te zetten. De eindstand die op het scorebord werd gezet was 19-13 en hiermee verstevigd OKO/BIES 1 haar positie bovenaan in de competitie.

Volgende week speelt OKO/BIES 1 tegen Vitesse 1 om 14:30 uur in MFC de Veste.