OKO/BIES 1 wint kraker van EKC Nääs 1

Op zondag 10 maart stonden weer belangrijke wedstrijden op het programma voor OKO/BIES. Het 3e wist met 15-12 te winnen van TFS 2. En ook het 2e wist belangrijke punten binnen te slepen voor het kampioenschap door met 20-6 te winnen van Olympia 2.

Het eerste team mocht om 14:30 aantreden tegen EKC Nääs 1. Vorige week werd de 1e van de 3 opeenvolgende krakers in de 2e klasse gewonnen door de Peender formatie. Vandaag was er maar één doel; winnen om het kampioenschap te bereiken. De ploeg was extra gemotiveerd omdat de vorige wedstrijd in Enschede was verloren. De eerste aanval van OKO/Bies werd direct beloond met een doelpunt van Rianne Snip, vervolgens werd de voorsprong uitgebreid tot 6-2 door doelpunten van onder andere Alle-Harm de Jong en Jarich Jan Smit. Het gemotiveerde EKC Nääs wist deze stand al snel terug te brengen tot 6-6. Na doelpunten van Gert-Jan Olthuis en Mirjam Olthuis stond het bij rust uiteindelijk 9-10. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

Na een sterk begin van de 2e helft wist OKO/BIES met sterk spel en doelpunten van onder andere Annemarie Mijnheer en Ruud van Schuppen de achterstand om te buigen tot een 18-12 voorsprong. De wedstrijd werd fysieker en er viel vervolgens ook een gele kaart aan de kant van EKC Nääs. De spelers van OKO/BIES wisten rustig te blijven en de ploeg kwam op een 20-12 voorsprong door Angelique Dermois. Na een stand van 23-16 floot scheidsrechter Leon de Vries af en waren de 2 punten binnen.

Door het verlies van concurrent SIOS staat OKO/BIES 1 nu alleen bovenaan in de 2e klasse, 1 punt boven EKC Nääs. Het 1e speelt op zondag 17 maart om 14:30 tegen SIOS in De Steense in Wolvega. OKO/BIES 2 speelt zaterdag om 11:15 tegen de Parabool 5 in Groningen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!