OKO/BIES 1 zet voet aan wal in de eerste klasse!

Afgelopen zondag speelde het vlaggenschip van OKO/BIES uit tegen Apollo in Heerhugowaard. Na een nipt verlies tegen Apeldoorn de voorgaande week was de debutant in de eerst klasse gebrand om haar eerste punten te verdienen. OKO/BIES 2 wist helaas niet te winnen van WSS in Oude Pekela met een eindstand van 17-13.

De peenderformatie kwam sterk uit de startblokken en wist al na een kwartier een voorsprong van 3-8 te realiseren door scores van o.a. Alle Harm de Jong en  Rianne Snip die een sterke wedstrijd speelden. Ook het publiek was niet voor niets gekomen, vele goals zorgden voor leuke en snelle eerste helft met als eindstand 9-14 in het voordeel van de Opendenaren.

Na rust wist Annemarie Mijnheer direct een belangrijk goal te maken met een uitstarter die de afstand tussen de thuisploeg en OKO/BIES op 6 punten zetten. De veilige marge hield geruime tijd stand maar ook de thuisploeg wist druk te zetten. Nuttige wissels aan de kant van de thuisploeg en een verandering van tacttiek zorgde ervoor dat de achtervolging werd ingezet. De peenderformatie had meer moeite om te scoren en lieten de korfballers uit Heerhugowaard dichtbij komen. Uiteindelijk bleek de opgebouwde marge ruim genoeg en wist OKO/BIES de eerste punten van dit seizoen binnen te harken door te winnen met 18-20.

Zondag 23 september speelt de hoofdmacht tegen ZKV om 14:30 uur op sportpark de Olde Wierden.
Voorafgaand zal OKO/BIES 2 aantreden tegen OWK 3 om 13:00 uur.

SponsorKliks, gratis sponsoren!