OKO/BIES laat geen steken vallen op weg naar kampioenschap

Afgelopen weekend stonden er weer belangrijke wedstrijden op het programma voor OKO/BIES. Het tweede wist zaterdag erg belangrijke punten mee naar Opende te nemen door te winnen van Parabool 5 met  13-17. Helaas wist  OKO/BIES 3 niet te winnen van Sios 2, wat eindigde in 27-17.

Het vlaggenschip van OKO/BIES mocht zondag aantreden tegen medeconcurrent SIOS uit Wolvega. Bij winst zouden er weer grote stappen gemaakt worden richting dat ene grote doel, namelijk het kampioenschap. Na het startsein kwam de Peender formatie erg goed uit de startblokken en wist mede door goals van Annemarie Mijnheer en Rianne Snip meteen een voorsprong van 1-4 te creëren. OKO/BIES wist deze voorsprong uit te bouwen naar een verschil van 6 doelpunten want na een kwartier spelen stond er een stand van 4-10 op het scorebord. SIOS probeerde hierna nog wel een aantal goals mee te pikken, maar OKO verzwakte niet en wist met goals van onder andere Alle-Harm de Jong en Jarich Jan Smit de ruststand te brengen op 12-17. Na een goede eerste helft met veel goals was het aan OKO de taak om deze voorsprong vast te houden.

Ook de tweede helft zou een helft met veel goals worden, want na 11 minuten spelen wisten beide ploegen 5 keer te scoren wat een stand van 17-22 maakte. De Peenderformatie wist de resterende speelminuten de voorsprong goed beet te houden door goals van o.a. Angelique Dermois en Rianne Snip wat uiteindelijk resulteerde in een einduitslag van 25-30.

Volgende week spelen het eerste, tweede en het derde van OKO/BIES weer belangrijke wedstrijden op weg naar het kampioenschap thuis in eigen hal. Om 12:00 zal het derde aantreden tegen AVO 4 en daarop volgend zal OKO 2 spelen tegen Club Brothers 2. Om half 3 volgt de belangrijke pot van het vlaggenschip van OKO/BIES tegen HKC uit Hengelo.

SponsorKliks, gratis sponsoren!