OKO/BIES 1 behoudt koppositie na winst in Beilen

Afgelopen zondag speelden OKO/BIES 1, 2 en 3 een uitwedstrijd. OKO/BIES 4 ging dit weekend niet door en waren dus een weekend vrij. OKO 3 ging op bezoek, net als het eerste, bij Vitesse uit Beilen, waar zij optraden tegen het tweede team van Vitesse. Helaas wist OKO/BIES 3 de voorsprong niet te behouden en gaf het in de laatste secondes de 16-16 weg. OKO/BIES 2 had een belangrijke wedstrijd in Oude Pekela tegen WSS 2, helaas wisten zij niet de punten mee te nemen naar Opende, door met 14-13 te verliezen. Het was dus aan OKO/BIES 1 de taak om wel de volle punten mee naar Opende te nemen.

OKO/BIES 1 ging voortvarend van start en opende de score middels een afstand schot van Jarich Jan Smit. Hierna volgde echter een fase waarin de ploeg uit Opende niet scherp was en waardoor Vitesse goed mee kon komen. Tot een stand van 7-7 ging het gelijk op en daarna wist OKO/BIES 1 de wedstrijd lichtelijk naar haar toe te trekken. De ploeg ging dan ook met een voorsprong van 10-13 de rust in.

Waar de eerste helft niet scherp werd begonnen, was dit in de tweede helft wel het geval. Het was Annemarie Mijnheer die van afstand de selectie direct na de rust naar 10-14 schoot. Ruud van Schuppen bereidde de score uit naar 10-15, waarna de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Vanaf dit moment liep het goed met de scores want veel doelpunten werden gemaakt. Aan het einde van de wedstrijd mocht de peenderformatie haar publiek, dat was meegereisd naar Beilen, nog even verwennen middeld een mooie ‘one-hander’ goal van Arjen Sijbesma. Gert-Jan Olthuis scoorde middels een korte kans de laatste goal voor het vlaggenschip van OKO, waarmee de eindstand bepaald werd op 19-28.

Een goede en belangrijke overwinning voor OKO/BIES 1, waarmee het de koppositie behoudt. Voor vele teams was het dit weekend de laatste veldwedstrijd, maar voor OKO/BIES 1 en 2 geldt dat niet. Volgende week zondag staan namelijk nog de inhaalwedstrijden tegen Olympia uit Twijzel op het programma. Dit zullen voor beide ploegen belangrijke wedstrijden zijn.

OKO/BIES 2 speelt zondag 22 oktober om 13:00 uur in Twijzel, waarna het eerste zal volgen om 14:30 uur.