OKO/BIES 1 start eerste competitiewedstrijd voortvarend

Zondag 12 november ging de zaalcompetitie weer van start en er stonden vier thuiswedstrijden op het programma. OKO/BIES 4 speelde tegen Wêz Warber en Fluch 1 maar wisten de winst helaas niet te pakken door 9-12 te spelen. Het derde en tweede team hadden meer geluk deze dag, OKO/BIES 3 won met 15-12 te winnen van Leeuwarden en OKO/BIES 2 pakte een puntje door gelijk te spelen tegen KIOS 3.

Het vlaggenschip van OKO/BIES speelde haar eerste competitiewedstrijd tegen Leeuwarden 1. Het team ging voortvarend van start en kwam door doelpunten van Rianne Snip snel op een 2-0 voorsprong. Leeuwarden wist eenmaal te scoren maar OKO/BIES 1 liep weg bij de tegenstander, Arjen Sijbesma wist de stand middels een afstandschot op 6-1 te zetten. De selectie wist haar voorsprong vrij gemakkelijk te behouden, scores van Liekele Jeltema, Marieke Mozes en Jarich-Jan Smit zorgden ervoor dat de ploeg met een 14-5 stand de rust ingingen.

De tweede helft was bijna een herhaling van de eerste helft, de ploeg ging weer sterk van start en Leeuwarden niet langs zij komen. Het gat kon zelfs vergroot worden naar 12 doelpunten door onder meer scores van Gert-Jan Olthuis en Jessica Klunder, 21-9. De kers op de taart werd gezet door Annemarie Mijnheer die in de laatste fase van de wedstrijd tweemaal op rij wist te scoren. De eindstand werd uiteindelijk 25-10 in de het voordeel van OKO/BIES 1 en zij verdienen daarmee hun eerste twee punten.

Zondag 19 november speelt OKO/BIES 1 uit tegen Koru 1 om 15:10 uur in Sporthal Dwingeloo.