Scorend vermogen OKO/BIES 1 leidt naar winst op KC De Pein 1

Vorige week speelde OKO/BIES 1 voor thuispubliek tegen Vitesse 1, toen hadden ze moeite in de afronding en lieten de punten liggen voor de ploeg uit Beilen door 18-24 te verliezen. Dit weekend was een ander verhaal en wist de ploeg uit Opende het gat van de korf een stuk makkelijker te vinden. Niet alleen deed het eerste team goede zaken, OKO/BIES 4 speelde tegen DOS’46/KIOS 6 gelijk met 12-12. Voor het tweede team wederom een belangrijke pot in de race voor het kampioenschap, zij wisten in een spannende wedstrijd met 21-23 te winnen van OWK 3. OKO/BIES 3 speelde voor de wedstrijd van OKO/BIES 1 op en wist nipt te winnen van De Pein 2 met 14-15. Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van OKO/BIES om het op te nemen tegen het altijd lastige De Pein 1.

De wedstrijd startte voorspoedig en al snel stond een 0-2 score op het bord door gescoorde vrije ballen van Jessica Klunder, maar De Pein 1 liet zich niet zo makkelijk kennen en de score ging gelijk op tot 4-4. De ploeg uit Opende wist vervolgens wel een gaatje te slaan door scores van Marieke Mozes en Arjen Sijbesma, 6-8. De ploeg uit Opeinde bleef zich vastbijten en een groot verschil kon nog niet worden gemaakt tot de laatste fase van de eerste helft. Een doorloopbal van Jantje Veenema en afstandschot van Gert-Jan Olthuis zorgden voor een 13-17 voorsprong, deze kon worden behouden met de rust waar een stand van 14-18 op het scorebord stond.

Voor de tweede helft was het belangrijk om te blijven scoren en de tegenstander niet terug te laten komen in het spel. Het was Liekele Jeltema die de voorsprong vergrootte naar 17-23. De peenderformatie had vleugels gekregen en wist de stand zelfs naar 20-28 te brengen, vervolgens werd er nog een schepje bovenop gedaan door scores van Jarich Jan Smit en Annemarie Mijnheer zij zetten de stand op 21-31. In de laatste minuten kon de ploeg uit Opende nog eenmaal scoren en hierdoor werd uiteindelijk een stand van 21-32 op het scorebord gezet.

Komende vrijdag (9 februari) haalt OKO/BIES 1 de laatste 18 minuten van de wedstrijd tegen Koru 1 in om 20:45 uur in Sporthal De Spronk in Vledder.

Zondag 11 februari speelt OKO/BIES 1 thuis tegen VZK/Donkerbroek 1 om 14:30 uur in MFC De Veste.