Basisopleiding A

Op elk niveau wil KVOKO/BIES scheidsrechters hebben die kwaliteit leveren. Dus ook bij jeugdwedstrijden. Deze theoretische leergang legt de nadruk op de regelgeving bij de kleinsten van onze sport.

Lees meer over Basisopleiding A

Basisopleiding B

Op elk niveau wil KVOKO/BIES scheidsrechters hebben die kwaliteit leveren. De basisopleiding B is het startpunt voor de opleiding van scheidsrechters op alle niveaus en voor diegene die kandidaat-scheidsrechters begeleiden, dan wel die scheidsrechters gaan beoordelen.

Lees meer over Basisopleiding B

Jeugdscheidsrechter EF / BCD

Op elk niveau wil KVOKO/BIES scheidsrechters hebben die kwaliteit leveren. Dus ook bij jeugdwedstrijden. De opleiding tot Jeugdscheidsrechter EF of BCD geeft de deelnemers inzicht in de toepassing van de spelregels voor jeugdploegen van 6 tot en met 15 jaar en bereidt de deelnemers voor op hun taak leiding te geven bij korfbalwedstrijden in deze leeftijdscategorieën (in het breedtekorfbal).

Lees meer over Jeugdscheidsrechter EF / BCD

Verenigingsscheidsrechter

Op elk niveau wil OKO/BIES scheidsrechters hebben die kwaliteit leveren. Dus ook bij de wedstrijden in het breedtekorfbal. Het doel van de opleiding tot Verenigingscheidsrechter is de deelnemers vertrouwd te maken met het toepassen van de spelregels in de praktijk, het Reglement van Wedstrijden en een aantal andere zaken die voor een scheidsrechter van belang zijn.

Lees meer over Verenigingsscheidsrechter

KNKV-scheidsrechter

Op elk niveau wil KVOKO/BIES scheidsrechters hebben die kwaliteit leveren. Doel van de opleiding is de cursist op te leiden voor het fluiten van wedstrijden in het wedstrijdkorfbal.

Lees meer over KNKV-scheidsrechter

Verenigingsbegeleider

KVOKO/BIES stelt zich ten doel kwaliteit en kwantiteit van de scheidsrechters te verhogen. Verenigingsbegeleiders worden ingezet om de opleiding van jeugdscheidsrechters en verenigingsscheidsrechters in de praktijk te ondersteunen. Het doel van de opleiding tot Verenigingsbegeleider is de deelnemers inzicht te geven in de voorwaarden die nodig zijn om een verenigings(jeugd)scheidsrechter te kunnen begeleiden.

Lees meer over Verenigingsbegeleider

KNKV-waarnemer/beoordelaar

KVOKO/BIES wil samen met het KNKV de kwaliteit en kwantiteit van de KNKV-scheidsrechters verhogen. De KNKV-waarnemer/beoordelaar observeert en analyseert het optreden van een KNKV-scheidsrechter. Het doel van de opleiding tot KNKV-waarnemer/beoordelaar is om bij de cursist competenties te ontwikkelen die nodig zijn om het optreden van een wedstrijd-scheidsrechter te beoordelen.

Lees meer over KNKV-waarnemer/beoordelaar

Overige informatie, Downloads en Handleidingen

Op de pagina van de KNKV zijn verschillende downloads te vinden die handig kunnen zijn met betrekking tot arbitrage en opleiding hiervan

Lees meer over Arbitrage en Opleidingen op de KNKV website